TAG Vrijdag: YA TAG!

Het is weer vrijdag dus tijd voor een Tag! Deze week haalde ik mijn inspiratie bij Evelien van Booklovers. Zij deelde deze Young adult tag een tijdje geleden!

 • Wat is je favoriete personage uit een young adult boek?
  hof-van-mist-en-woede-sarah-j-maas-boek-cover-9789000347568
  Moet ik echt kiezen? Echt een personage? Neen serieus? Nu hangt dit wel behoorlijk af van het moment dat je mij dit vraagt. In welke stemming ik ben en wat ik op dat ogenblik aan het lezen ben. Ik heb net Een hof van mist en woede uitgelezen en ben nog helemaal vol van Feyre en Rhysand. Dus op dit ogenblik zou mijn antwoord dus Feyre of Rhysand zijn. Maar ik ga binnenkort denk ik eens een top 5 woensdag organiseren rond mijn favoriete personages! 5 Dat is al een pak makkelijker om uit te kiezen lijkt mij!
 • Welke young adult boek is naar jouw mening het beste verfilmt?

  Harry Potter, hoewel ik denk dat dit eigenlijk meer Middelgrade is? In elk geval ik vind Harry Potter geweldig mooi verfilmd. Natuurlijk is het een heel fantasierijke wereld die makkelijk op het scherm over te brengen was. Als ik echt een YA boek moet kiezen. Dus eentje waar we het allemaal over eens zijn dat het zonder twijfel YA is, dan ga ik denk ik voor Twilight. Toch een beetje de start van het hele YA genre niet? En ook de YA verfilmingen. Goede cast en het verhaal werd waarheidsgetrouw op het scherm gebracht.
 • Hoeveel delen zou jouw ideale young adult-serie tellen?
  Langst de andere kant zijn er ook reeksen die absoluut een reeks moeten zijn, maar eigenlijk niet genoeg materiaal bevatten om zo uitgesponnen te worden. De grisha trilogie was daar in mijn opinie een van. Dus over het algemeen ga ik voor een duologie. De meeste reeksen hebben genoeg materiaal om twee boeken te vullen en alles spannend te houden. Hoewel ik een stand alone ook wel kan smaken. Een verhaal en op het einde ben je er ook gewoon klaar mee. Heerlijk verfrissend tussen al die trilogieën en reeksen.
  Als ik echt dol ben op een reeks maakt het mij niet uit hoeveel boeken ze telt. Er zijn auteurs die een lange reeks perfect aankunnen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan Cassandra Clare of Sarah J Maas. Het blijft boeiend en elk boek lijkt beter geschreven te zijn dan het vorige. Dus op dat vlak hoe meer hoe liever.
 • Wat is je favoriete young adult boek van Belgische bodem?
  de openbaring
  Nu ga ik echt een boek vernoemen dat waarschijnlijk niemand kent en echt ontzettend oud is. Maar voor mij was het denk ik het eerste young adult boek dat ik ooit las. En ik ben er eigenlijk vrij zeker van dat dit boek het eerste young adult boek in België was. Toen werd dat trouwens nog zo niet genoemd. Het was gewoon een jeugdboek. Genoeg gekletst nu, het boek waar ik het over heb is De openbaring van Tom De Kock.
 • Welk young adult boek wordt naar jouw mening onder gewaardeerd?
  angelfall
  Angelfall zonder twijfel. Ik begrijp niet dat zo een geweldige serie zo weinig aandacht krijgt! Dus hierbij mijn oproep aan alle lezers van YA daarbuiten, lees angelfall! Het heeft slechte engelen, een Apocalyps, een prachtige romance en een heldin om u tegen te zeggen. Ga het nu onmiddellijk lezen! Nu!
 • In welke fictieve wereld (uit een young adult boek) zou jij wel een dagje willen doorbrengen?
  hof-van-mist-en-woede-sarah-j-maas-boek-cover-9789000347568
  Ik ben erg aan het twijfelen. Ik zou best wel een dagje op Hogwarts willen doorbrengen. Maar diep in mijn hart weet ik dat ik eigenlijk gewoon wil verdwalen in de straten van Velaris. Samen met Rhysand en Mor door de straten dwalen lijkt me echt heerlijk. Dus ja een retourtje Velaris voor mij graag!
 • Welk young adult personage heb je het meeste hekel aan?
  hof van doorns en rozen
  Op dit ogenblik Tamlin uit de een hof van doorns en rozen serie. Maar over het algemeen is het Katniss uit de hongerspelen. Ik weet dat ik nu waarschijnlijk heel wat boze blikken ga krijgen. Maar Katniss en ik dat gaat gewoon niet samen. Het spijt me!
 • Waar koop je meestal je young adult boeken?
  imagesUR8NPVUJ.jpg

  Ik lees heel erg veel Engelse boeken. (90% van de boeken die ik lees is engelstalig.) Dus dan kom je al snel uit bij online aankopen. Amazon en bookdepository zijn voor mij toch wel mijn go to adresjes voor mijn aankopen.
 • Welk onderwerp zie je het liefste terug in young adult boeken?
  Ik ben ontzettende fan van alles wat met engelen te maken heeft. Dus young adult boeken rond dit thema staan altijd erg hoog op mijn verlanglijstje. Daarnaast moet een boek een goede romance bevatten. Ik ben gewoon eindeloos romantisch ingesteld en boeken zonder romantiek zijn mijn ding niet.
 • Van welk young adult boek moeten ze volgens jou echt een film maken?
  hof van doorns en rozen
  Ik wil hier luid hof van doorns en rozen reeks schreeuwen. Hoewel ikzelf persoonlijk vind dat het New Adult is, maar kom. Ik weet dat de filmrechten gekocht zijn, maar er is natuurlijk altijd nog een groot verschil tussen filmrechten kopen en effectief een film maken. Ik zit nochtans op hete kolen. En aan de andere kant maakt het mij zo ontzettend bang… want de personages en locaties zitten zo in mijn hoofd. Ik ga alleen maar teleurgesteld worden. (Outlander all over again…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s