Wat ik las in maart

Kunnen jullie geloven dat er weer een maand gepasseerd is? De lente komt er nu echt wel aan. De Paashaas heeft al zijn eitjes afgeleverd en wij zitten thuis met kilo’s chocolade op ons dank. En dat is niet het enige waar ik kilo’s van heb. Ik heb volgens mij ook kilo’s boeken gelezen in de maand maart. Maart was echt een uitzonderlijke leesmaand voor mij. Ik las zomaar even 12 boeken! Dit kwam voornamelijk doordat ik bijna 14 dagen geveld was door de griep en buiten slapen, weinig anders deed dan lezen.

Dus laat ik jullie maar even tonen welke boeken ik in de maand maart verslond!

Ik begon de maand met Penryn en de nieuwe wereld en Penryn en het gevecht om hemel en aarde. Deel 2 en 3 in de Angelfall reeks. Zoals mijn reviews waarschijnlijk reeds deden uitschijnen ben ik echt dol op deze reeks. Een hele nieuwe kijk op de mythologie die engelen omringt. Maar tegelijkertijd angstaanjagend, beangstigend en ook heerlijk romantisch.

 

Hierna werd het hoog tijd om eindelijk The Lunar Chronicles te lezen in de juiste volgorde! Zeker omdat mijn TBR uitdaging voor de maand was: lees een boek dat door iemand anders gekozen werd. Ik liet mijn man los op mijn boekenkast en hij koos Cinder vermits hij mij al maanden hoort zeggen dat ik dringend aan deze reeks moet beginnen. Maar wat was ik teleurgesteld in Cinder. Ik hield er echt niet van en ik wou eigenlijk stoppen met de reeks. Maar als je een ganse reeks in een keer aanschaft… wel dan moet je natuurlijk even doorbijten.

Omdat ik zo teleurgesteld was in Cinder twijfelde ik even om The Forbidden Wish te starten. Maar gezien ik deelnam aan een readalong met enkele booktubers kon ik niet anders. En wat ben ik blij dat ik heb doorgebeten. Vanaf de eerste bladzijde was ik verliefd op dit boek! Zonder twijfel een van de beste hervertellingen die ik ooit las!

Na zoveel sprookjes had ik echt nood aan iets anders. Ja, zelf voor mij komt er een punt waarop ik genoeg sprookjes heb gelezen. Dus besloot ik nog eens een boek van mijn favoriete schrijfster te lezen. Deze keer las ik sterrenhemel en het boek sloeg echt zijn klauwen in mij. Ik wou zo snel mogelijk meer lezen over Holder en Sky.

Ik bestelde het tweede deel in de reeks onmiddellijk, maar de post werkte niet echt mee. Daarom besloot ik in tussentijd Lily Blue, Blue Lily te lezen. Hoog tijd want deze maand komt het laatste deel The Raven King uit. Jammer genoeg stelde dit deel in een anders fantastische reeks mij een beetje teleur. Te rommelig en te weinig echter verhaallijn.

 

Na een serieuze peptalk met mezelf besloot ik om me toch terug aan The Lunar Chronicles te wagen. Dus gaf ik Scarlet een kans. En wat ben ik blij dat ik heb doorgebeten. Scarlet wist me veel meer te boeien dan Cinder.

De postbode besloot eindelijk mijn levering van Sterrenregen te bezorgen. Ik begon onmiddellijk en ik kon het amper zelf geloven, maar ik hield nog meer van Sterrenregen dan van Sterrenhemel.

Nadat ik sterrenregen uit had voelde ik een zwarte put opkomen. Om toch maar niet in die put te belanden besloot ik om de Harry potter series te herlezen. Tenslotte ga ik in juli naar de Harry Potter expo, dus werd het hoog tijd om deze geweldige boeken van onder het stof te halen. Harry Potter en de steen der wijze bracht me onmiddelijk terug in het wereldje.

Cress was het volgende boek op mijn lijstje. Ik keek er echt naar uit om deze Rapunzel hervertelling te lezen en het stelde me zeker niet teleur. Het verhaal was erg up-tempo en het ene na het andere avontuur werd naar je hoofd geslingerd.

Ondertussen ondekte ik dat er nog een deel in de sterrenhemel reeks bestond. Namelijk de novella finding Cinderella. Dus zodra ik Cress uithad besloot ik deze onmiddelijk op te pikken. Hoewel het een erg kort verhaal was, nog geen 100 bladzijden, werd ik toch helemaal in het verhaal gezogen. Ik bleef zelf een beetje verdwaasd achter.

Omdat er diep in mij toch wel een competitieve beestje schuilgaat wou ik toch wel erg graag 12 boeken lezen Dus besloot ik Fairest, een prequel in the Lunar Chronicles te lezen. Je gelooft het misschien niet, maar dit is het eerste deel dat ik effectief 5 sterren gaf.

Maart zal hoogst waarschijnlijk mijn beste leesmaand van 2016 worden. Zoveel boeken krijg ik er anders nooit meer door.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s