Sterrenhemel – Colleen Hoover – Sterrenregen…

sterrenhemel

Titel: Sterrenhemel
Auteur: 
Colleen Hoover
Uitgeverij: 
Omniboek
Pages: 
314
Format: 
E-book
Links: Goodreads
images9cxhej2yimages9cxhej2yimages9cxhej2yimages9cxhej2yimages9cxhej2y

Synopsis:

Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?

Review:

Ik denk dat het tijd wordt om toe te geven dat Colleen Hoover mijn absolute lievelingsschrijfster is. Terwijl ik dit schrijf klink ik eigenlijk een beetje als een tienermeisje en dat besef ik. Maar toch is het niet minder waar. Ze slaagt er telkens in het perfecte boek voor mij te schrijven.

Sterrenhemel is weer maar eens een emotionele rit. Vol met pijn, passie, gebroken harten, verlangende blikken, stomende scenes. Alles dus om een uitermate verslavend boek te zijn. En dat was het ook. Ik kon het bijna niet wegleggen. Maar gezien ik nog altijd een man en een kind heb, moest ik af en toe wel. Maar zelf op die momenten liep ik aan Holder en Sky te denken.

Sky is het type meisje dat niet huilt. Ze gelooft niet in lang en gelukkig en ze is opgevoed door een moeder die bang is van alles wat maar een beetje met moderne technologie te maken heeft. Sky is dus dat ene meisje ter wereld die niet weet hoe een smartphone werkt, en die niet in het bezit is van een facebook account. Sky en haar beste vriendin Six  smokkelen geregeld jongens hun kamer in. Terwijl de jongens hun uiterste best doen om onder Sky haar blouse te geraken telt zij de sterren op haar plafond. Want er is iets wat Sky echt niet kan en dat is zaken voelen. Sky wordt niet geil, ze voelt zich tot niemand aangetrokken. Het enige wat ze voelt is niets.. En dan loopt ze Dean Holder tegen het lijf.

Ik begrijp waarom sommige reviewers kritisch zijn over de relatie tussen Sky en Holder Zeker in het begin van het boek is hun relatie een beetje “vreemd”. Erg intens, soms een beetje te intens. Maar later vallen alle puzzelstukjes in elkaar en begrijp je waar de soms wat overdreven reacties vandaan komen. Ze hebben allemaal ontzettend goede redenen die mijn mond met momenten deden openvallen.

Ik ga niet meer zeggen over het verhaal, dat moet je namelijk zelf ontdekken. Maar het is een prachtig, hartverscheurend liefdesverhaal. Net als bij alle andere boeken van Colleen Hoover passen op het einde van de rit alle puzzelstukjes in elkaar. In het Nederlands vervalt de meerwaarde van de titel wel. Hopeless heeft een veel mooiere en diepere betekenis voor het verhaal.

Ik heb gelachen en gehuild. Mijn adem werd meermaals weggenomen en ik ben halsoverkop verliefd geworden op allebei de hoofdpersonages. Colleen Hoover schrijft de meest geweldige liefdesverhalen. Opgebouwd als een ui en bij elke pagina pel je een laagje van de ui weg. Ik zou haar een genie in haar genre durven noemen om eerlijk te zijn.!

Personages:imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08
Opbouw:imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08
Snelheid:imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagessw7htj08-e1447671354827imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08

Ik kan het niet laten om enkele prachtige quotes met jullie te delen. Wel uit de originele Engelse versie: 

“NO MATTER HOW MUCH I WANT TO SCREAM AT HIM AND MAKE HIM LEAVE, I FIND MYSELF WISHING HE COULD SQUEEZE ME JUST A LITTLE BIT TIGHTER. I WANT HIM TO LOCK HIS ARMS AROUND ME AND THROW AWAY THE KEY, BECAUSE THIS IS WHERE HE BELONGS AND I’M SCARED HE’LL JUST LET ME GO AGAIN.”
“FUCK ALL THE FIRSTS, SKY. THE ONLY THING THAT MATTERS TO ME WITH YOU, ARE FOREVER’S.”
“I WANT YOU TO KEEP THEM OPEN…BECAUSE I NEED YOU TO WATCH ME GIVE YOU THE VERY LAST PIECE OF MY HEART.”
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s