KW: Snowflakes on Silver Cove – Holly Martin – Een hartverwarmende kerstromance

26214821

Titel: Snowflakes on Silver Cove
Auteur: Holly Martin
Uitgever: Bookouture
Pagina’s: 294
Gelezen: E-boek via netgalley
Het boek is jammer genoeg nog niet vertaald. Dus enkel in het Engels verkrijgbaar.
Links: Goodreads

images9cxhej2yimages9cxhej2yimages9cxhej2yimages9cxhej2ystar-half-full

Korte inhoud:

Libby Joseph is een beroemde schrijfster die zich specialiseert in kerstverhalen. Elk jaar in december verslinden lezers haar romantische verhalen, die zich steeds afspelen tijdens de feestdagen. Maar Libby zelf gelooft niet meer in magie….
Terwijl ze probeert haar nieuwe roman af te werken, zoek Libby steun bij haar beste vriend en buurman George Donaldson. Maar George heeft zijn eigen problemen en kan de steun van Libby best gebreuken. Na de scheiding van zijn vreemdgaande echtgenote is George niet meer uitgeweest met een andere vrouw. Alleen de gedachten om zich open te stellen bezorgen hem kippenvel. En dan sluiten de twee vrienden een deal. Libby zal George helpen om het daten terug onder de knie te krijgen en George zal Libby inspiratie bezorgen voor haar nieuwe roman.

Review:

Rond Kerstmis lees ik ontzettend graag chicklits die ondergedompeld zijn in een kerstbadje. Het is een beetje een guilty pleasure voor mij en ik kan niet anders dan er ontzettend van genieten. Vergelijk het een beetje met een grote reep chocolade. Je weet best dat het niet supergezond is, maar toch vind je het heerlijk. Snowflakes in Silver Cove is precies wat ik in deze tijd van het jaar wil lezen. Ik omschreef het voor mijn echtgenoot als: een heerlijk, lang warm bad wanneer je thuiskomt van een vreselijke dag op het werk.

Een van de grootste clichés in chicklits vind ik toch wel dat het koppel meestal start als vijanden. Nu ja, misschien is vijanden wel een groot woord. Maar in de meeste gevallen vinden ze elkaar onuitstaanbaar en worden ze dan pas smoorverliefd op elkaar. Gelukkig wijkt Snowflakes in Silver Cove volledig af van dit cliché en dat vond ik eerlijk waar best verfrissend. De twee hoofdpersonages zijn beste vrienden. Terwijl je de twee eerste hoofdstukken leest besef je al dat George en Libby perfect zijn voor elkaar. Wat zeg ik, het hele dorp beseft het. Behalve de twee mensen waar het om draait natuurlijk. Het einde van het boek is een beetje voorspelbaar, dat geef ik toe. Maar laten we eerlijk zijn, dit soort boeken lees je niet voor de onverwachte eindes. Je weet wat je krijgt, een romantisch verhaal met een happy ending.

Ik heb echt intens genoten van de twee hoofdpersonages. Het komt weinig voor dat ik bijna alle personages in een boek echt leuk vind en graag met hen aan de toog zou zitten. Libby, het vrouwelijk hoofdpersonage is schrijfster. Haar specialiteit is het schrijven van chicklits met een kersttintje. Holly Martin zorgt voor subtiele grapjes naar het genre toe, dat ze natuurlijk zelf maar al te goed kent. En dit kan ik wel appreciëren. Een auteur met humor, die zichzelf niet te serieus neemt! Libby reist al jaren de wereld rond. Op de vlucht voor haar verleden, maar ook altijd opzoek naar nieuwe inspiratie voor haar romantische verhalen. Het verhaal begint twee weken voor Libby het kleine dorpje White Cliff zal verlaten om zich te settelen in New York. Op dat ogenblik verloopt het schrijven van haar nieuwe roman erg stroef en ze twijfelt ook of het wel zo een goed idee is om White Cliff te verlaten. Maar wat kan ze anders doen? Ze heeft nooit iets anders gekend dan haar nomadenbestaan.

Om heel eerlijk te zijn zou ik er geen seconden over denken om het dorp te verlaten. White Cliff is echt een prachtig, fictief dorpje. Typisch Engels en gevuld met zoveel warme, lieve mensen. En natuurlijk woont ook George in White Cliff. Vanaf de eerste kennismaking met George werd ik stapelverliefd op hem. Vooral omdat hij niet het typische mannelijke personage is dat vaak in romans naar voren wordt gebracht. George is niet adembenemend mooi. Hij heeft geen sixpack en hij is niet het meest avontuurlijke type. Maar George heeft een ongelooflijk gevoel voor humor. Hij houdt van koken. Hij wil niet de gekste seksstandjes eerst uitvoeren, maar houdt van klassieke dingen. Hij is romantisch en zijn huis is van kop tot teen versiert voor kerst. Als een man mij gekleed in een trui met een gigantisch rendier op me een kerst pudding onsie cadeau doet, dan mag je zeker zijn dat ik door de knieën ga en hem smeek met mij te trouwen. Om maar te zeggen… ik was nogal dol op George als personage.

Ik hield er ook wel van dat we naast het verhaal van Libby en George ook nog een andere, hoewel kleiner liefdesverhaal te zien krijgen. Ik begrijp dat er mensen zijn die niet graag hebben dat verhaallijnen door elkaar lopen. Maar ik kan er echt van genieten dat je een ruimer beeld krijgt van de mensen in het dorp. Naast Libby en George volgen we ook Seb en Amy. Hun romance is echt van een heel andere kaliber en heeft een meer tragische verhaallijn. Seb is de eigenaar van de lokale pub en verloor 5 jaar geleden zijn echtgenote in een ongeval. Sindsdien is er geen nieuwe vrouw meer in zijn leven geweest en hij heeft zijn schoonmoeder beloofd nooit meer iemand anders lief te hebben dan zijn vrouw Marie. Maar dan wandelt Amy hun dorpje binnen en zet Sebs leven compleet op zijn kop. Amy is een beetje een wildebras die het ongeluk wel lijkt aan te trekken. Ze beland in de meest hilarische en soms echt beschamende situaties en is vaak op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. Amy is luidruchtig, erg extravert, maar ze heeft een goed hart en wil voor iedereen goed doen. Hoewel hun verhaallijn een beetje aan de zijlijn staat in dit boek is ze toch genoeg uitgewerkt om het geloofwaardig en boeiend te maken. Nog een advies als je dit boek graag wil lezen! Christmas at Lilac cottage is eigenlijk het eerste boek in de White Cliff series. De verhalen kunnen ook op zichzelf gelezen worden, maar de personages van de twee boeken maken wel een verschijning in de andere verhaallijnen. Hierdoor wist ik eigenlijk het einde van Christmas at Lilac cottage al voordat ik hem effectief begon te lezen. De twee boeken lopen parallel aan elkaar en delen een aantal gebeurtenissen en evenementen in het dorp.

Personages:imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagessw7htj08
Opzet van het verhaal:imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagessw7htj08
Snelheid van het verhaal:imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagesSW7HTJ08imagessw7htj08
Aanrader: Fans van Jenny Hale, Katie Fforde en Julia Williams zullen smullen van dit boek!

Snowflakes in Silver Cove is een magisch verhaal met een flinke dosis kerstsfeer. Dus neem er een dekentje bij, installeer je met een kopje warme chocolademelk en geniet van dit grappige, romantische verhaal!

2 thoughts on “KW: Snowflakes on Silver Cove – Holly Martin – Een hartverwarmende kerstromance

Leave a comment