Prachtige rampspoed – Jamie Mcguire

Prachtige rampspoed

Titel: Prachtige rampspoed
Auteur: Jamie McGuire
Uitgever: Overamstel uitgevers
Pages: 285
Gelezen: Paperback,
Nederlandse versie
Links: Bol,
Amazon, The Book Depository

images9cxhej2yimages9cxhej2y

Korte inhoud:

Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, is trouw in relaties en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Travis, een knappe jongeman vol tatoeages, is de ultieme charmeur. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht..

Review:

*SPOILERS* *SPOILERS* *SPOILERS*

Zoveel tegenstrijdige gevoelens…. Dus ik waarschuw je nu maar alvast! Het kan zijn dat ik een beetje van de hak op de tak spring en je geen duidelijke lijn vind in deze spreking!

Laten we maar beginnen met wat ik goed vond aan prachtige rampspoed. Het verhaal zuigt je helemaal op. Eens ik begon met lezen kon ik gewoon niet meer stoppen. Ik wou zo graag weten wat er nu weer ging gebeuren. Of zal ik zeggen wat voor domme dingen Abby en Travis nu weer gingen doen. Want domme dingen daar staat dit boek vol van.

Vooraleer ik aan dit boek begon las ik een aantal reviews. Zowel goede als slechte en gedurende de eerste 40 à 50% van het boek vroeg ik me echt af waarom mensen zo heftig reageerden op dit verhaal. In het eerste deel van het boek volgen we de niet voor de hand liggende vriendschap tussen Travis en Abby. Travis is een beetje de typische bad boy, die maar met zijn wimpers moet knipperen en vrouwen vallen bij de vleet voor hem. (Wie zijn trouwens die vrouwen die echt in een mans armen vallen? Bestaan die echt? ) Op een avondje uit gaan Abby en Travis echter een weddenschap aan. Als Abby wint, dan mag Travis een maand lang geen seks hebben. Als Travins wint, dan moet Abby een maand lang bij hem intrekken. Ik vermoed dat je al kan raden hoe de weddenschap uitdraait?

En zoals ik al zei, dit deel van het boek vond ik erg fijn om te lezen. Ik hou van een goede dosis seksuele spanning! Ik hou wel van een spelletje aantrekken en afstoten tussen twee potentiele partners.

Maar dan…. Het tweede deel van het boek is echt vreselijk en opeens kon ik begrijpen waarom er zoveel slechte reviews over dit boek in omloop zijn. De keren dat Travis een andere kerel fysiek aanvalt omdat hij net iets te lang naar Abby keek of een grapje tegen haar maakte zijn gewoon niet op twee handen te tellen. Sinds wanneer is het sexy om een jongen half dood te slaan omdat hij een grapje heeft gemaakt tegen je vriendin? Is dat tegenwoordig normaal gedrag? En begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen een goede portie jaloezie. Ik hou er zelf van! Ik heb  geen enkel probleem met Travis zijn gewelddadige kantje. Het hele illegaal vechten en dergelijken vond ik zelf een interessant aspect aan zijn personage. Maar er is geen enkele reden waarom je een andere student het hoofd zou inslaan met een dienblad!

En dan heb ik het nog niet eens over Travis zijn gedrag wanneer Abby het uitmaakt met hem. (En neen, dit is geen spoiler. Dit zie je aankomen vanaf pagina 1!) Hij slaagt een beetje door. Slaat zijn appartement kort en klein, stalkt Abby, laat zich dramatisch op de vloer vallen en huilt als een klein kind in het midden van de cafetaria. Oh en hij wordt erg agressief ten opzichte van de andere mannen die zelf maar in de buurt van Abby durven komen nu ze terug vrij is. Op een bepaald moment slaat hij zelf de deur van haar slaapkamer in. Moet ik nog doorgaan?

Maar mijn allergrootste probleem met dit verhaal was niet Travis. Misschien ben je nu wel verbaast, maar toch is het zo. Het personage dat ik echt niet kon uitstaan was Abby. Haar grootste fout is dat ze constant uitroept dat ze niet is zoals andere meisjes. Zij is het meest onsympathieke meisje dat ik in lange tijd heb ontmoet in boeken. Het feit dat het ganse verhaal zich afspeelt door Abby’s ogen is dus niet echt heel positief. Waarom vind ik haar zo vreselijk? Omdat ze elk ander meisje in het boek (behalve haar beste vriendin America en haar kamergenote Kara) omschrijft als hoeren. Kennelijk bestaan alle meisjes in dit boek enkel en alleen om zich aan Travis zijn voeten te werpen en hun onderbroeken uit te spelen als hij gewoon nog maar naar hen kijkt. Een prachtig voorbeeld van Abbys gedrag naar andere meisjes is het ogenblik dat zij alle meisjes die ooit met Travis de lakens deelde bestempeld als idioten met soa’s. Maar eerlijk, ze is zelf geen haar beter! Wat zeg ik, volgens mij is Abby zelf nog een graadje erger! Want die idioten met soa’s die gebruikte tenminste nog een condoom! Abby kleed zich uit, gilt luid kom op en denkt geen twee seconden verder na eens Travis zegt dat zijn condooms op zijn. En dan heb ik het nog niet eens over haar vreselijke gedrag ten opzichte van Travis en Parker, haar wisselende stemmingen….

De tweede helft van het boek is ongelooflijk onrealistisch. Want neen, ik vind het niet romantisch dat je na 3 dagen een permanente tattoo laat plaatsen. Ik geloof niet dat je de beste seks van je leven hebt nadat je ex-vriendje je praktisch ontvoert heeft naar zijn appartement. De ganse weg ernaar heeft Abby liggen gillen, kruisen, stampen en slaan. Maar dan hebben ze de beste seks ooit. En neen, ik denk echt niet dat het een goed idee is om in Vegas te trouwen in een kapel, nadat je 24 terug samen bent. Ik ben er nog steeds niet goed van dat het boek eindigde met een huwelijk. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat Travis iemand ging vermoeden in een van zijn jaloerse buien en dat het boek zo zou eindigen.

Dit was het raarste, minst sexy verhaal dat ik in lange tijd heb gelezen. Ik dacht eraan het een ster te geven, maar om eerlijk te zijn… het was zo goed geschreven en ik werd zo in het verhaal gezogen dat ik niet anders kon dat het toch twee sterren te geven.

Aanrader voor liefhebbers van:

Erotische boeken, denk maar aan 50 shades of grey, crossfire, etc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s